![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkH6tKDI0KAO9syeHDy1kfunKLwoiVPdOSmrjZUf7q6k03sjKKpgCoaso_vx6rmMKorbaf8Af1GpjnhivYJPYoAYZXWutDLtOOfB2SPtiRxYwBCaikYJWh5aXb7lsONupq4wyJ8W6-xJHy/s1600/Frappato3.jpg)
Sicilië heeft slechts 1 docg: de Cerasuolo di
Vittoria, gemaakt van rode druiven Nero d’Avola en Frappato. De wijn wordt gemaakt in het
Zuid-Oosten, in de omgeving van Vittoria, Val di Noto, in de provincies van Ragusa, Caltanisetta en Catania.
De frappato druif zorgt in combinatie met de
Nero d’avola voor een elegante en zeer fruitige wijn, met kersen in geur en
smaak en mooie zuren.
De Cerasuolo di Vittoria mag in verschillende gemeentes
gemaakt worden, maar wordt het meest in de Provincie van Ragusa geproduceerd.
De wijn dateert al uit 1606, het jaar waarin de stad Vittoria werd gesticht. De
naam ontleent zij aan haar oprichtster, die tevens een stuk grond ter
beschikking stelde voor de wijnbouw.
Productiezone: verschillende
gemeentes: 5 in de provincie van Ragusa, 2 in de provincie van Caltanisetta, en
2 in de provincie van Catania.
Variëteiten:
Nero d'Avola (50-70%), Frappato (30-50%)
Kleur: rood
De Cerasuolo di Vittoria moet tenminste 3 maanden
flesrijping hebben gehad, alvorens in de handel gebracht te worden. Voor de
Classico versie geldt een periode van 8 maanden flesrijping.
De wijn is kersenrood van kleur, heeft een bloemig boeket
en is zacht, fruitig en droog in de smaak.
Doet het goed bij wit en rood vlees, rundgebraad, klein
wild en pikante kazen.A.s. zondag is er een proeverij Zuid-Italiaanse wijnen waar u onder andere deze Cerasuolo kunt proeven- in Utrecht aanmelden via vino@profondoreizen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten